Sunday, 2 December 2012

Seascape som turbåd !


Jamen hør nu her, den er kun 18 fod !!?

Man kan da ikke sove nede i den lille kahyt?
Overnatter i i den?
Har i ingen motor med?
Hvad med toilet?
Og hvordan laver i mad?

Jeg vil nu ikke sige at vi er mødt af mange fordomme eller skeptiske blikke, når vi har være ude på tursejlads og har mødt andre sejlere. Men nok snarere selv haft en lille-smule naturlig skepsis fra starten af. På den gode måde, naturligvis..

Der er altså ikke meget plads nede i den lille kahyt !
:-)


For at få turen til at fungere, kræver det selvfølgelig at man kun tager det nødvendige grej/tøj med og holder en rimelig stram diciplin mht at pakke ordentlig og lægge på plads.

MEN lad det være sagt med det samme: Efter at have sejlet tur og kapsejlads i mere end 30 år, hvor der er røget nogen tusind sømil i kølvandet både ude og hjemme, varmt og koldt, er tursejlads med den lille Seascape bare noget helt særligt og rimelig fantastisk...
Det handler, som tursejlads jo gør, bare om frihed og friluftsliv. At planlægge sin rejse og sejle derhen man vil, at udforske nye steder og sejle på opdagelse, at nyde naturen og at kunne være undervejs i sin egen båd. At lade sig føre med vind og vejr, skal jeg blive ved ? :-)

Less is more, småt er godt, og det er bare mere autentisk at rejse (og sejle) primitivt !
Med en Seascape er rammerne en båd, som du kan køre ud til det flotteste tur-destinationer i Europa med, og en båd der kan sejle ind i alle bugter og ankre op på stranden, og en båd hvor der virkelig kun er "the bare essentials", dvs en køje og et tørt sted at have sin oppakning.

Det er bare cool, at komme planende 8-10-12 knob med gennakeren, ryge ind i læ bag en skrænt og gå i land på en strand på 20cm vand.
Så tager man grillresten og kogegrejet og en flaske rødvin med ind på stranden og hygger sig der til solen går ned, hvorefter man tænder bål og ligger og kigger ud på sit skib der hænger på krog på 20 cm vand 5 meter fra stranden.Ombord er der en fin køje til 2 i fuld længde 2 meter, og da kahytten er 100% tør, har vi oftest rigtige dyner og hovepude med ! Det er jo det rene luksus :-)

Skulle der komme en enkelt byge, det er jo set før, har vi et cockpit telt med som dækker hele cockittet, og gør det oplagt at sove i cockpittet også.

På andre sider her på sitet, vil jeg skrive lidt mere detaljeret om især vores sommerferier, som er startet med en pakket båd hjemme i indkørslen, hvorefter turen er gået med bil nordpå til hhv Stavanger og Stockholm.