Sunday, 2 December 2012

Verdens mindste, og måske bedste, familiebåd

Nok store ord for en lille båd, men jeg kan kun tale ud fra vores egen erfaringer, og de har været gode !!

Vi er en sammenbragt familie med Magnus på 5 år og Emil og Emma på begge 9 år, og alle, inkl "mor" Jane, var helt grønne sejlere da jeg købte Seascapen i 2010.

Seascapen er jo en sportsbåd som kan sejle stærkt, men som med så mange andre ting bestemmer man jo selv hvor meget man vil trykke på speederen.
Det der til gengæld gør Seascapen fantastisk, og unik, som familiebåd er bl.a.:

1) Størrelsen. Børn på 8-10 år kan sagtens styre og håndtere båden uden problemer. Måske skal der lige en voksen arm til at hive gennakeren, men ellers er alt jo så småt at de mellemste børn faktisk kan sejle båden selv, med de voksne som passagerer !


2) Det store cock-pit. Her falder man ikke over noget, og det er let for de mindste at forstå at man bliver i cockpittet under sejlads, og så bliver det et meget sikkert cockpit. Der er ikke nogen siddebænke med en lav karm hvorfra man fristes til at kravle på dækket.

3) Hæve/sving kølen. På en god sommerdag, går turen ind på stranden på 20cm vand og badetøjet hives frem. Så bliver Seascapen pludselig til en badebåd !


4) Keep it simple! Seascapen er jo så simpel rigget og udrustet som nogen båd kan være. Det gør det nemt for nye sejlere at overskue situationen, og hurtigt lære hvad der er op og ned på et sejlskib. Her er ror og 2 skøder, og det er hvad de behøver at koncentrere sig om.

5) Som trailer-båd, er det oplagt at tage den med på sommerferie el lign, feks med til campingpladsen/sommerhuset ved limfjorden, Gardasøen, Kroatien, eller i Skærgåden, eller ...


6) Den er sjov ! Og efterhånden som fortroligheden øges kan der jo langsomt trykkes lidt mere på speederen, og turene kan blive lidt længere, og der kan tages telt med og tage på primitiv overnatning på stranden, og, og,

7) Den vælter ikke et normalt stramt familiebudget, eller giver "far" stress hvis ikke den bliver brugt hver weekend, og der kommer heller ingen uforudsete store udgifter. Ingen kedelige weekender i foråret med bådklargøring, ingen dyre havnepladser, kort sagt ingen bøvl !


Loick Peyron, på spørgsmålet om, hvilken slags sejlads han nyder mest (AC45, Jules Verne, Open 60, Vendee Globe osv):

"Probably the kind of sailing I do too litlle: Crusing with my family!"